Hjärtat på rätt ställe

Frontpage slide, Intervjuer, Porträtt — Av on 11/04/2013 15:10


Barndomen är en viktig del av våra liv, så varför inte satsa på barnen? Mirjam Lidman är en av dem som valt att satsa på barnen. Hon är söndagsskollärare i Petalax.

Mirjam Lidman, 17 år, går första året på gymnasiet i Petalax och är ledare för söndagsskolan i Pingstkyrkan. Förutom det är hon också mer och spelar i lovsången på ungdomssamlingarna i Filadelfiakyrkan i Närpes, tar lektioner i musikinstitutet Legato och tillbringar resten av sin fritid med sina vänner.

Mirjam började med söndagsskolan för ungefär fem år sedan som hjälpledare tillsammans med sin mamma Benita Lidman som då ledde söndagsskolan. Därefter tog hon en paus på några år, men hösten 2011 började hon som söndagsskollärare igen då Annika Ekström som varit där tidigare tog mammaledigt.

       Den här gången höll jag söndagsskolan själv, säger Mirjam, men jag hade mina två småsystrar, Ester och Lydia, som hjälp.

Mirjam berättar att hon har hand om söndagsskolan så gott som varje söndag, förutom under lov och då hon har förhinder. Hon jobbar fortfarande själv men tillägger att hon inte skulle klara sig utan sina systrar.

       De hjälper till med det praktiska och finns alltid till hands för mindre uppgifter.

Fastän Mirjam tycker att jobbet som söndagsskollärare är tungt och jobbigt ibland säger hon att det ger väldigt mycket att jobba med barn. Hon säger att det är skönt att veta att hon gör det för ett högre syfte, att den söndagsskola hon håller kan få en stor betydelse för barnens liv.

       Jag tycker att barnen är en viktig grupp att satsa på eftersom barndomen är en så viktig del av en människas liv.

Mirjam har länge varit intresserad av barnarbete och tänker i framtiden satsa på att fortsätta jobba med barn. Kanske som speciallärare, och genom att vara söndagsskollärare får Mirjam också både erfarenhet och praktisk utbildning.

Tron har alltid funnits hos Mirjam och det är också den som motiverar henne att fortsätta med allt. I tron finner hon också den styrka och trygghet hon behöver både för vardagen och för jobbet som söndagsskollärare.

Min tro har alltid funnits i mitt liv eftersom jag är uppvuxen i en troende familj, säger Mirjam. Det är nog tron som får mig att fortsätta. Jag finner meningen med allt i den. Fastän livet går upp och ner har jag något som jag vet att jag alltid står trygg i.

Amanda Ehn

0 Kommentarer

Du kan vara den första som kommenterar artikeln.

Skriv kommentar