Pastorns syn på tid och engagemang

Andlig vägledning, Nyheter — Av on 21/01/2014 08:47

MagnusmikanderMagnus Mikander vill helst tänka att det kristna livet är större än det församlingsengagemang som är knutet till en kyrkbyggnad. Huvudfokusen i församlingsmedlemmarnas tidsanvändning kan lätt bli att hålla igång församlingsverksamheten.

– Vi behöver en större bild av vad församlingen är. Vi är en del av församlingen sju dagar i veckan, säger Magnus, och önskar att församlingsaktiva skulle se den tid de tillbringar utanför kyrkans väggar som ett engagemang för församlingen. Att vara föreningsaktiv, gå på kurser eller spela fotboll kan vara väldigt värdefullt, med tanke på de människor man möter.

Magnus tror på en församling där det personliga engagemanget inte bygger på krav utan på frivillighet.
Och om tiden säger han:
– En bra planering är nyckeln till sinnesro.
Läs artikeln i papperstidningen av Livet nr 1/2014 som är ett temanummer om tiden och hur vi använder den.

0 Kommentarer

Du kan vara den första som kommenterar artikeln.

Skriv kommentar