Edward Holmberg blir ny pastor i Närpes

Notiser, Nyheter — Av on 29/08/2014 17:09

Edward2

Filadelfiaförsamlingen i Närpes har fått en ny pastor. Det är Edward Holmberg från Sibbo som åtagit sig uppdraget, som är på halvtid från och med den 1 september. Välkomstmöte hålls söndagen den 7 september.

– Vi har som familj en annan situation nu då alla barnen är utflugna, vilket gör att det känns överkomligt att pendla mellan Sibbo och Närpes, säger Edward.

Barbro och Edward kommer alltså att bo kvar i Sibbo. Edward delar upp sin tid så att han gör två arbetsperioder per månad i Närpes.

Det är två och ett halvt år sedan Edward avslutade sin tjänst som pastor och föreståndare i Betaniaförsamlingen i Sibbo.

– Det kändes bra då att trycka på ”reset”-knappen och ta en paus i denna form av tjänst som jag hade varit i i cirka 25 år. Den här tiden har gett mig distans till pastorstjänsten och till mig själv. Det känns som om jag nu tar mig själv på lite mindre allvar och Gud på lite större allvar, säger Edward.

Edward ser sig som ”utvecklingspastor”:

– Jag är teambyggare och kommer att lägga stor vikt vid att uppmuntra, utveckla och stödja nya och gamla ledare i församlingen. Men framför allt tror jag att när vi förvaltar de pund vi fått så kommer Gud att göra resten, ”långt mer än vad vi kan be eller tänka”, säger Edward.
Robert Kanto är föreståndare i församlingen, en tjänst som han sköter vid sidan om sitt arbete som företagare.

Livet

0 Kommentarer

Du kan vara den första som kommenterar artikeln.

Skriv kommentar